Цената на нерафинираното слънчогледово олио на стоковата  борсата в Ротердам, 

...
Цената на нерафинираното слънчогледово олио на стоковата  борсата в Ротердам, 
Коментари Харесай

Цената на олиото падна с 10 долара за тон на борсата в Ротердам, захарта поскъпва

Цената на нерафинираното слънчогледово олио на стоковата  борсата в Ротердам,  с доставка за декември, загуби нови 10 долара от цената си до 1260/тон, а тази на рафинираната захар се покачи с 4.40 $, достигайки 545 долара  за тон  на борсата в Лондон. Това оповестиха от Софийската стова борса( ССБ).   

Леки корекции в цените на главните зърнени договори по международните борсови пазари се наблюдаваха през тази седмица. Още след края на ноември в Съединени американски щати пшеницата доближи най-ниските равнища от месеци насам. За това способства и прогнозата на Международния съвет по зърното за рекорден международен рандеман. Низходящият тренд на развиване при пшеницата се трансферира и в Европа. Това пък рефлектира върху цените на царевицата, които също вървят надолу. Котировките за пшеница в Съединени американски щати възвърнаха дребна част с  6  долара нагоре до 336 $ за звук, до момента в който във  Франция цената падна с  6 евро до 311 евро за звук. 

В Украйна цената  на зърното с доставка до Унгария намаля с 6 долара   до 295 $ за звук. В  Русия котировката на зърното оостана без смяна на равнища от 305 $ за звук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР